Een dag vol ontmoetingen

Heeft u altijd al eens een asielzoekerscentrum (azc) willen bezoeken? Kom dan op zaterdag 13 juni a.s. naar de landelijke open dag van de azc’s. Op tientallen plekken in Nederland zijn er tussen 11-16 uur rondleidingen en kan men luisteren naar persoonlijke verhalen van vluchtelingen. Ook voor kinderen zijn er activiteiten.

Wereldwijd zijn nog nooit zoveel mensen op de vlucht geweest. VluchtelingenWerk Nederland en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) vinden het daarom belangrijk om de mogelijkheid te bieden een indruk te krijgen van wat er allemaal op een azc gebeurt en te zorgen voor meer bekendheid over vluchtelingen.

Als kind gevlucht

Mehrnoesh is als kind gevlucht uit Iran. Samen met haar ouders, broertjes en zus werd zij in Nederland opgevangen. Mehrnoesh weet als geen ander hoe belangrijk het is dat Nederlanders en vluchtelingen elkaar ontmoeten. Mehrnoesh: “Het was erg fijn dat we destijds zo warm werden opgevangen. Dan laat je een beetje die onzekerheid en onveiligheid achter je. Als ik naar de supermarkt in de buurt ging en iemand maakte een praatje met mij, dan had ik echt het gevoel dat ik er toe deed.”

Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij

VluchtelingenWerk wordt sinds 1990 door de Postcode Loterij gesteund. Dankzij onder meer de deelnemers van de Postcode Loterij is VluchtelingenWerk in staat om de vluchtelingen gedurende hun procedures maar ook tijdens hun verblijf in Nederland te helpen en op te komen voor hun belangen.

Kom naar de open dag!

Op www.openazc.nl kunt u zien welk centrum bij u in de buurt op 13 juni te bezoeken is. Op deze website is ook het volledige programma per azc te vinden.

Bekijk de video ›