Een dijk van een winnaar met Dijk van een Wijk

Wie maakt mensen op de leukste manier bewust van hoe je samen met wijkgenoten je directe leefomgeving op een duurzame manier leefbaarder en veiliger kunt maken? Op woensdag 17 juni vond in het Museon in Den Haag de finale van deze ‘Dijk van een Wijk competitie’ plaats.

Energie Coöperatie Anneville uit Ulvenhout heeft gewonnen. Zij ontvangen €10.000 om zonnepanelen te installeren op het dak van hun basisschool en een educatief programma rondom duurzame energie te ontwikkelen. De competitie is onderdeel van een project dat mogelijk is gemaakt door de deelnemers van de Postcode Loterij, door een extra projectbijdrage van ruim 2 miljoen euro.

Dijk van een Wijk
De Dijk van een Wijk competitie is bedoeld om mensen in Nederland te stimuleren om met ideeën te komen ter verbetering van hun wijk rond de thema’s energie, groen, water of veiligheid. De Filipijnse ambassadeur Jamie Victor B. Ledda reikte de prijs uit in het Haagse Museon namens de projectpartners het Rode Kruis, CARE Nederland, Wetlands International en Nudge.  Met het initiatief Dijk van een Wijk vragen zij aandacht voor hun werk in de Filipijnen ter preventie van de gevolgen van natuurrampen zoals Typhoon Haiyan. Samen met de 35.000 inwoners van 150 wijken op Mindanao wordt er gewerkt aan 'Dijken van Wijken'. En nu dus niet alleen op de Filipijnen, maar ook in Nederland!

Toekomstgericht
Gitta van der Meer van de afdeling Goede Doelen van de Postcode Loterij mocht in de jury plaatsnemen:
"Het winnende plan is niet alleen gericht op het duurzaam opwekken van energie, maar ook op het inbedden van duurzaamheid in het lesprogramma op de school. Op deze manier wordt duurzaamheid op een leuke speelse manier onder de aandacht gebracht bij kinderen en zij nemen deze kennis weer mee naar huis en hun omgeving. Zo blijft de aandacht voor duurzaamheid in dit project ook duurzaam geborgd."