Een nieuw seizoen Kanjers van Goud

Quinty

Zondag 13 maart start weer een nieuw seizoen ‘Kanjers van Goud’. Het programma belicht goede doelen in zowel binnen- als buitenland die worden gesteund door de Postcode Loterij. Wat doen deze goede doelen, en vooral wie zetten zich in? In de komende vijf afleveringen bezoeken Postcode Loterij-ambassadeurs Winston Gerschtanowitz, Quinty Trustfull, Humberto Tan, Nicolette van Dam, Martijn Krabbé en Gaston Starreveld verschillende projecten en laten zij zien waarom het werk van deze goede doelen zo belangrijk is.

Iedereen kent het Rode Kruis van de hulpverlening bij grote rampen én het bieden van noodhulp in conflictgebieden maar wat doen zij in Nederland? Humberto gaat op onderzoek uit en spreekt af met een vrijwilliger van het Rode Kruis. Winston en Quinty bezoeken oud-winnaars van de Postcode Lottery Green Challenge. Zo won Jurriaan Ruys vorig jaar 500.000 euro met zijn organisatie die biologisch afbreekbare couveuses ontwikkelt voor jonge bomen. Hierdoor kunnen zij overleven in extreem droge gebieden zonder bewatering en onderhoud. Hoe gaat het nu met zijn project? Nicolette reist af naar Zuid-Afrika voor een project van Unicef, Martijn loopt mee met VluchtelingenWerk Nederland en Gaston gaat op bezoek bij Resto VanHarte in Amersfoort.

Alle projecten die aan bod komen in ‘Kanjers van Goud’ zijn mede mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

Kanjers van Goud is vanaf zondag 13 maart te zien op RTL 4, rond 23.30 uur.