Eten bij de boer in Drenthe en Friesland

Bent u fan van het tv-programma Boer Zoekt Vrouw en zou u ook wel eens op bezoek willen bij een echte boerderij? Dan is er goed nieuws. Onder de naam 'Eten bij de Boer' organiseren Plattelandsjongeren.nl en het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt diners op boerderijen door heel Nederland. De gasten, die zich aan kunnen melden via www.etenbijdeboer.info, dineren bijvoorbeeld in de stal of op het erf. Een chefkok bereidt een heerlijk diner met seizoens- en streekproducten (deels) van de desbetreffende boerderij en lokale producenten.

Boeren uit verschillende sectoren doen mee. Zo zijn er gastheren afkomstig uit de akkerbouw, (melk)veehouderij en fruitteelt. Op vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober nodigen 2 boerenfamilies in Drenthe en Friesland mensen uit voor diners op hun boerderijen. In Drenthe is dat melkveehouder Gerard en in Friesland zijn dat boer Jan en boerin Hanneke die vlees verkopen van hun familiekudde. Naast dat er een heerlijk diner bereid wordt er ook altijd een rondleiding gegeven. Een leuke kans dus om te zien waar u voedsel vandaan komt en om kennis te maken met deze boeren en meer te weten te komen over het boerenbedrijf.

U kunt zich aanmelden via www.etenbijdeboer.info De maaltijden van 'Eten met de Boer' zijn verschillend van prijs. U kunt de kosten opvragen bij uw boer naar keuze.

'Eten bij de Boer' wordt ondersteunt door Stichting DOEN vanuit de bijdrage van de Postcode Loterij.