Eva Simons op projectbezoek in Tanzania

Sinds 2008 ontvangt dance4life jaarlijks 500.000 euro van de Postcode Loterij, daarnaast hebben zij in 2011 een Extra Projectbijdrage van bijna 1,3 miljoen euro ontvangen om in meer landen het succesvolle concept van dance4life te introduceren.

In december werd Eva Simons ambassadeur van dance4life. In mei bracht zij in die rol een indrukwekkend bezoek aan de projecten van dance4life in Tanzania. Eva Simons ging naar verschillende scholen in de regio Iringa, een gebied waar 10% van de bevolking geïnfecteerd is met hiv. Armoede is een van de oorzaken dat het virus zich snel verspreidt. dance4life geeft hier seksuele voorlichting en gebruikt muziek en dans om informatie op jongeren over te brengen.

Eva: "Wat het meeste indruk op mij maakte was de ontmoeting met Rashid, een jongen van 24 die al sinds zijn geboorte met hiv leeft. Hij vertelde mij hoeveel taboes er nog bestaan rondom het virus. Mensen durven niet in zijn buurt te komen en het lukt hem niet om een baan te vinden. Hij leeft daardoor in grote armoede. Tijdens het dance4life scholenprogramma deelt hij zijn verhaal nu met jongeren, om er zo voor te zorgen dat taboes worden doorbroken en jongeren zich beschermen tegen het virus. Dankzij onder andere de deelnemers van de Postcode Loterij worden deze projecten mede mogelijk gemaakt.