Extra Project 2013 – € 2.510.000,- – Onze toekomst is nu

Free Press Unlimited en de Postcode Loterij

Van Nepal tot Zambia en van Nicaragua tot Zuid-Afrika: overal ter wereld staan kinderen te popelen om te ontdekken wat er speelt in hun omgeving en de rest van de wereld. Toch zijn er in de meeste landen geen journaals speciaal voor kinderen. Free Press Unlimited zet wereldwijd onafhankelijke en kindvriendelijke nieuwsprogramma´s op, zodat jeugdige kijkers opgroeien met een gezonde dosis nieuwsgierigheid en een open blik op de wereld om hen heen.


Groeiend netwerk
Kinderen zijn de leiders van de toekomst. Door de jeugdjournaals leren ze al op jonge leeftijd dat een verhaal meerdere kanten heeft. Dagelijks bekijken miljoenen kinderen en ouders wereldwijd de programma´s die worden uitgezonden binnen het project WADADA News for Kids.

Het aantal landen dat onderdeel uitmaakt van het WADADA News for Kids netwerk groeit voortdurend. Free Press Unlimited is trots op jeugdjournaals in Brazilië en Bangladesh, de twee jongste aanwinsten. Met de financiële steun van de Nationale Postcode Loterij kunnen er nog meer jeugdjournaals opgezet worden. Nieuwsprogramma´s voor kinderen in Mexico, India, Egypte en Rusland staan op de planning. Het plan is om daarna door te gaan en het netwerk uit te breiden totdat alle kinderen wereldwijd toegang hebben tot onpartijdig en kindvriendelijk nieuws.