Extra Project 2016 – € 1.240.000,- – Lessen in vrede

postcodeloterij 2016 pax

De jongste generatie in Syrië kent alleen oorlog. Kinderen zijn getraumatiseerd en weten niet meer wat vrede is. Scholen zijn kapotgebombardeerd en ouders durven hun kinderen niet naar school te sturen uit angst voor het aanhoudende geweld. De gebouwen die er nog zijn missen de benodigde inrichting, materialen en leerkrachten. De frontlinie van het Syrisch conflict loopt dwars door Aleppo, de tweede stad van het land. PAX wil met het project ‘Lessen in Vrede’ -  samen met haar lokale partner in Syrië Kesh Malek - zeven gebouwen in Aleppo geschikt maken om als school te gebruiken, met schuilmogelijkheden. Hiermee wordt het voor 2300 jongens en meisjes van 6 tot 12 jaar in Aleppo mogelijk om weer naar school te gaan. Op school krijgen ze de kennis, vaardigheden en inzichten om tolerante, actieve en vrije burgers te worden.Iedereen kan iets voor vrede doen!

Met die gedachte organiseert PAX ieder jaar de Vredesweek. In 2016 voor de 50ste keer, van 17 t/m 25 september.

We leven in roerige tijden. Juist nu groeit het besef dat vrede niet vanzelfsprekend is. De beelden van vluchtelingen en oorlog onderstrepen het belang dat we ons moeten inzetten voor vrede. De Vredesweek is hét moment om samen in actie te komen. PAX roept op tot verbinding. Doet u mee?

Samen maken we een statement in de Vredesweek. Loop mee met Walk of Peace in Enschede, kom naar het Manifeest in Amsterdam, bezoek een activiteit van een van de Ambassades van Vrede bij u in de buurt of volg Pax op Facebook en ontdek elke dag wat u voor vrede kunt doen!