Extra project 2009 – € 810.000,- – A Matter of ACT

Amnesty International heeft het Movies that Matter Festival opgericht, een film- en debatfestival met geëngageerde films en documentaires van bevlogen filmmakers. In 2010 en 2011 is met steun van de Postcode Loterij het A Matter of ACT-programma mogelijk gemaakt. Een speciaal programma over het werk van mensenrechtenactivisten over de hele wereld. Met de vertoning van documentaires over deze mensenrechtenactivisten brengt het festival een ode aan mensen en organisaties die zich vreedzaam inzetten voor het bevorderen van de naleving van de mensenrechten. Een internationale jury kiest uit de tien inzendingen de beste film: zowel de regisseur als de hoofdpersoon ontvangen ieder een prijs van € 5.000,-. Het A matter of ACT-programma vertoont niet alleen documentaires maar ondersteunt ook het werk van de activisten in hun eigen land.

Het A Matter of ACT-programma heeft een waardevolle bijdrage geleverd aan de ondersteuning van mensenrechtenactivisten en heeft daarnaast de kennis en bewustwording bij het publiek over de schendingen van mensenrechten vergroot.

Het A Matter of ACT-programma dat met steun van de Postcode Loterij is opgestart wordt nog steeds ieder jaar uitgevoerd.