Extra project 2010 – € 1.620.00,- – Voorkom kindersterfte in de sloppenwijken van Delhi

De helft van de 14 miljoen inwoners van Delhi woont in een sloppenwijk. Met name de wijken ten noorden van de stad zijn er slecht aan toe. De overheid erkent deze wijken niet waardoor er nagenoeg geen (medische) voorzieningen zijn. De kinder- en babysterfte in de wijken is hoog. Onderkoeling is bij baby’s de belangrijkste doodsoorzaak.

In de sloppenwijken ten noorden van Delhi heeft Save the Children zes mobiele klinieken opgezet waar pasgeboren baby’s, kleine kinderen en hun moeders medische zorg en begeleiding krijgen. Daarnaast bouwde en/of herstelde Save the Children watervoorzieningen in deze sloppenwijken, zodat de bewoners toegang hebben tot veilig drinkwater.

Onderdeel van het project was een origineel communicatieplan waarin Save the Children Nederlanders vroeg een bijdrage te leveren aan het voorkomen van kindersterfte in India. Het publiek werd opgeroepen babymutsjes te breien. Op deze manier kon heel Nederland helpen babysterfte door onderkoeling te voorkomen.

De zes mobiele klinieken zijn up en running en worden gefinancierd door verschillende donoren. Alle 60 sloppenwijken die in het originele project zaten worden nog steeds bereikt. Zo krijgen de bewoners voorlichting en hebben ze toegang tot goede en gratis gezondheidszorg. Ook worden de extra gezondheidskampen doorgezet die een blijvend succes zijn.