Extra project 2013 – € 1.770.00,- – Jeugdhelden, veilige sport- en speelplaatsen voor kinderen in de Palestijnse gebieden

Right to play. Postcode loterij

Wanneer je als kind vaak geconfronteerd wordt met volwassen ellende, dan is het moeilijk om kind te blijven. Dat geldt zeker voor de kinderen in de Palestijnse gebieden. Uit onderzoek blijkt dat vier op de tien Palestijnse kinderen tekenen van trauma’s vertonen.

Warchild en Right To Play zetten zich in om Palestijnse jongens en meisjes sport- en speelplekken te geven waar ze veilig kunnen spelen. Een kleine oase van rust en onbezorgdheid in een turbulente leefomgeving.

Right To Play is sinds 2003 actief in de Palestijnse gebieden, waar ze lokale coaches trainen die sport en  spelprogramma’s uitvoeren. Het project Jeugdhelden dat Right To Play en War Child samen realiseren richt zich specifiek op veilige sport- en speelplaatsen en jeugdleiders die de kinderen blijvend kunnen begeleiden.

Elk jaar worden 100 jeugdleiders opgeleid en speelplaatsen hersteld in 10 lokale gemeenschappen. In totaal kunnen dankzij het project Jeugdhelden bijna 5000 kinderen meedoen aan de sport- en spelactiviteiten.

Om aandacht te vragen voor de activiteiten in de Palestijnse gebieden hebben War Child en Right To Play in 2014 een Gekke Bekken campagne opgezet. Deze campagne liet kinderen uit Nederland en de Palestijnse gebieden op een speelse manier met elkaar kennis maken en informeerde tegelijkertijd het publiek over het project Jeugdhelden.