Extra project 2014 – € 3.070.00,- – Syrië

postcodeloterij. UNHVC

De VN Vluchtelingenorganisatie UNHCR, War Child en Stichting Vluchteling slaan de handen ineen om vanuit eigen expertise de hulp te bieden die de Syrische bevolking het meest nodig heeft.

De sombere vooruitzichten van de Syrische crisis hebben ertoe geleid dat het nieuws over Syrië de afgelopen jaren aanhoudend werd gedomineerd door negatieve berichten. De duur en complexiteit van het conflict zorgen er bovendien voor dat de schrijnende situatie van de vele onschuldige Syrische burgers de aandacht niet meer trekt.

Het bieden van hulp in en rondom Syrië brengt enorme uitdagingen met zich mee. Hulp verlenen in Syrië betekent namelijk onherroepelijk dat hulpverleners zelf hun leven op het spel zetten. Tegelijkertijd bereiken gastlanden hun absolute maximum ten opzichte van de opvang van vluchtelingen.

In Libanon koos de regering ervoor geen vluchtelingenkampen op te zetten, maar de Syriërs op te laten vangen te midden van de bevolking.

Door de samenwerking tussen UNHCR, War Child en Stichting Vluchteling  worden in Syrië en Libanon de meest kwetsbare slachtoffers van het conflict beschermd en weerbaarder gemaakt. In Syrië krijgen mensen toegang tot goede medische zorg in een vaste en een mobiele medische kliniek. In Libanon worden opvangcentra opgeknapt, zodat vluchtelingen een beter onderdak hebben. In zowel Syrië als Libanon krijgen kinderen psychosociale zorg en worden beter beschermd tegen geweld.