• George Clooney en de Postcode Loterij
  • Kanjer van 43,9 miljoen euro valt in Sittard

    Topvisual Kanjer
  • Desmond Tutu, ambassadeur van de Postcode Loterij

Gezocht: Testrijder (m/v)

Een jaar lang elektrisch rijden en je auto zoveel mogelijk delen met anderen. Dat is de opdracht die de 35 Testrijders uit regio A15 hebben meegekregen voor de Testrijders Team Trial. Inmiddels hebben de Testrijders hun auto al meer dan 1000 keer gedeeld, en daarmee vele Nederlanders kennis laten maken met elektrisch rijden. Wilt u ook testrijder worden en van de A15 de eerste duurzame snelweg ter wereld maken?

Natuur & Milieu en Milieudefensie werken samen aan een droom: de A15 moet de eerste duurzame snelweg ter wereld worden. Om dit te realiseren zijn ze Project A15 begonnen. Voor dit project hebben zij een bijdrage ontvangen van de Postcode Loterij. De ambitie is om in 2015 40.000 mensen in elektrische deelauto's te laten rijden, op stroom afkomstig van windmolens en zonnepanelen uit het gebied rondom de A15. Een voorbeeld voor de hele wereld. De A15 wordt namelijk de eerste duurzame snelweg die er bestaat. En de deelnemers van de Postcode Loterij maken dit mogelijk. De Testrijders Team Trial is onderdeel van Project A15.

Testrijder worden?

Voor de 35 Testrijders die vorig jaar van start zijn gegaan zit het eerste jaar er bijna op, wat betekent dat er binnenkort enkele plekken vrijkomen in het Testrijders Team. Natuur & Milieu is daarom op zoek naar enthousiaste mensen die deze uitdaging aan willen gaan. Ziet u het wel zitten om tegen een scherp leasetarief een jaar lang elektrisch te rijden in een Nissan LEAF en deze te delen met vrienden, collega’s en onbekenden? Meldt u dan aan als Testrijder!

Testrijder Michael Lints

“Ik ben testrijder geworden omdat het project A15 me om meerdere redenen aantrok. De kans om elektrisch rijden te ervaren was de belangrijkste reden. Voorheen had ik nog nooit in een elektrische auto gereden maar ik hoorde er enorm veel positieve verhalen over. Die zijn allemaal gelukkig waar gebleken.
Het testrijden heeft me vooral ‘hands-on’ ervaring met elektrisch rijden meegegeven. Zowel de positieve als de negatieve aspecten. Hoe ver van te voren moet ik mijn rit plannen, is de auto opgeladen, zijn er voldoende laadpunten op mijn bestemming, met airco aanrijden of toch maar uitzetten om energie te  besparen. Dit zijn enkele zaken waar je over moet nadenken als je aan elektrisch rijden begint.”

De Testrijders zijn te volgen via de website van Project A15, waar de Testrijders en huurders hun ervaringen uitwisselen over elektrisch rijden en autodelen.