Gezonde lucht is een noodzaak! Milieudefensie lanceert kieswijzer

Wat zou u kiezen: een teug gezonde lucht of vervuilde lucht? Dinsdag 11 februari  kunnen voorbijgangers op de Grote Markt in Den Haag échte frisse lucht inademen in de 'gezonde luchtbar'. Dit als welkome afwisseling op de vervuilde lucht die de Hagenaren iedere dag binnenkrijgen.

Milieudefensie wil hiermee duidelijk maken dat gezonde, schonere lucht een keuze is en dat mensen hier op 19 maart met hun stem voor de gemeenteraad invloed op hebben. Daarom lanceert zij de speciale kieswijzer, waarmee inwoners van de vier grote steden kunnen zien hoe goed de verkiezingsprogramma’s scoren op maatregelen tegen luchtvervuiling.

Wie: Milieudefensie
Wat: Gezonde luchtbar en lancering kieswijzer
Waar: Grote Markt, Den Haag
Wanneer: Dinsdag 11 februari, vanaf 12:00 uur

"We willen mensen er bewust van maken dat ze kunnen kiezen voor gezondere lucht," vertelt Ivo Stumpe, campagneleider verkeer van Milieudefensie. "Gemeenten kunnen heel veel doen om de uitstoot door verkeer aan te pakken. Zeker in de grote steden leidt luchtvervuiling tot grote gezondheidsproblemen als longkanker en hart- en vaatziekten." De kieswijzer verschijnt dinsdag 11 februari online.