Help elkaar in noodsituaties met mobiele app

Elke week krijgen ongeveer driehonderd mensen in Nederland een hartstilstand. Slechts tien procent van hen overleeft dit. Om de kans op overleven te verhogen, zijn de eerste zes minuten van levensbelang. Snellere hulp kan levens redden. Daarom is nu de HELP!-app gelanceerd door Enviu. De HELP! app is een mobiele applicatie waarmee iedereen in noodsituaties vliegensvlug hulp kan inroepen van zowel hulpdiensten als mensen die toevallig in de buurt zijn.

De HELP! app is ontstaan vanuit een challenge ‘Our Mobile Generation’. Enviu heeft deelnemers uitgedaagd om met een idee te komen voor een smartphone applicatie dat bijdraagt aan duurzaamheid. Enviu is een internationale netwerk organisatie voor en door jongeren. De organisatie richt zich op innovatieve oplossingen voor milieu en sociale vraagstukken en brengt deze op de markt. Op vrijwillige basis leveren jonge ondernemers, young professionals en studenten een bijdrage aan verschillende projecten.

DOEN steunt de organisatie omdat ze met hun unieke aanpak een groot aantal mensen weet te mobiliseren. De young professionals zetten hun tijd en expertise vervolgens in om duurzame bedrijven een vliegende start te geven. Dit maakt Enviu een voorloper in het creëren van bedrijfsmodellen in de nieuwe economie.

Open de applicatie, druk een HELP! toets in en bel automatisch 112. Tegelijkertijd zoekt de HELP! app via GPS naar extra hulp in de buurt. Dit zijn mensen die de HELP! app ook installeerden en beschikbaar zijn om te helpen.

Enviu streeft ernaar om de HELP! app ook voor het buitenland te ontwikkelen.
Website: www.help-app.nl