Homo's en transseksuelen in Oost- en Zuidelijk Afrika

Amsterdam, 17 mei 2013 -- Van 17 mei tot en met 4 augustus voeren Human Rights Watch en Hivos, gesteund door de Nationale Postcode Loterij, de landelijke campagne 'Wanted for Love' waarin zij aandacht vragen voor het lot van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LGBT's) in Afrika. De campagne trapt af op de International Day against Homophopia en sluit feestelijk af tijdens de Gay Pride.

Homo's en transseksuelen

Overal ter wereld krijgen LGBT’s te maken met haat. Er is geen werelddeel waar homo’s niet worden onderdrukt. In het bijzonder in Afrika is de weerstand die zij ondervinden intens. In ruim dertig Afrikaanse landen is homoseksualiteit strafbaar en in drie landen staat er zelfs de doodstraf op.

Bekijk de website you-are-wanted.nl
Vanaf vandaag kan iedereen op de speciale campagnewebsite www.you-are-wanted.nl de Afrikaanse homo-activisten een hart onder de riem steken. Daphne Bunskoek, Harm Edens, Zarayda Groenhart, Tony Neef en Mirella van Markus zijn ambassadeur van de campagne. Zij zullen de komende periode een bijdrage leveren.

'Koffietijd' heeft 17 mei Fabienne Simmenel (Hivos) te gast
Fabienne Simmenel van Hivos is op 17 mei te gast in het programma 'Koffietijd' om de campagne toe te lichten. En reizigers op de stations van Utrecht, Den Haag en Amsterdam ontvangen vandaag een snoephart met informatie over de campagne.

'Born This Way', een film over homofobie in Kameroen
Zaterdag 18 mei wordt de film 'Born This Way' in De Balie in Amsterdam vertoond, een film over homofobie in Kameroen. Een voorbeschouwing wordt verzorgd door Boris Dittrich, Michel Togué & Fabienne Simenel.