Indrukwekkende verhalen in nieuw seizoen ‘Kanjers Van Goud’

Ambassadeur Nicolette van Dam bezoekt een project van Solidaridad in Nicaragua en El Salvador
Ambassadeur Nicolette van Dam bezoekt een project van Solidaridad in Nicaragua en El Salvador

Bekende Nederlanders gaan vanaf zondag 15 maart op zoek naar ‘Kanjers Van Goud’. De nieuwe reeks van het gelijknamige televisieprogramma belicht goede doelen in zowel binnen- als buitenland die worden gesteund door de Postcode Loterij.

In de eerste aflevering, te zien op zondag 15 maart bij RTL 4, bezoekt ambassadeur Nicolette van Dam een project van Solidaridad in Nicaragua en El Salvador. Nicolette: “Ik ben in Nicaragua op suikerrietplantages geweest. Mannen staan daar soms meer dan tien uur per dag in de brandende zon, zonder water, zonder rust en zonder schaduw. Dit heeft als gevolg dat 70% van de mannen daar  chronisch nierfalen krijgt. Gelukkig is er hoop, dankzij de hulp van Solidaridad.”

Naast Nicolette van Dam gaat Gaston Starreveld naar Vietnam voor het project ‘These shoes are made for walking’ van het Liliane Fonds en de Lepra Stichting. Caroline Tensen bezoekt Bolivia voor een project van ICCO, Winston Gerschtanowitz gaat op onderzoek uit bij het Naardermeer voor Natuurmonumenten en Loretta Schrijver ziet hoe het werk eraan toe gaat als ze op pad gaat met de Dierenambulance van de Dierenbescherming.

Uitzending ‘Kanjers Van Goud’; wekelijks, vanaf zondag 15 maart om 23.40 uur op RTL 4.