Inwoners Dronten winnen nieuwe Postcode Loterij Fiets

Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld overhandigt de fietsen persoonlijk

Amsterdam, 27 augustus 2014 – Woensdag 27 augustus organiseerde de Postcode Loterij een speciale, feestelijke uitreiking in Dronten. Inwoners uit Dronten hebben namelijk de vernieuwde Postcode Loterij Fiets gewonnen. Zij ontvingen de fiets op feestelijke wijze uit handen van Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld. De uitreiking vond plaats bij Batavusdealer ‘Jan Brinkman...de wereld aan fietsen’ in de straat De Dommel in Dronten.

Fotocredits: Roy Beusker Fotografie
Fotocredits: Roy Beusker Fotografie

De Postcode Loterij organiseerde de speciale uitreiking om de nieuwe Postcode Loterij Fiets van Batavus te introduceren. In Dronten wonnen 33 deelnemers uit de postcodes 8252 KM (De Schagense Snees), 8253 EB (Eurosingel) en 8253 GK (Korendragersgilde) de Postcode Loterij Fiets. Hun postcodes zijn één van de 600 waarop de Fietsprijs is gevallen in de ZomerTrekking in juli. Door heel Nederland zijn in deze trekking zo’n 6.000 fietsen gewonnen. In Flevoland ontvangen, naast Dronten, ook Postcode Loterij-deelnemers in Almere, Zeewolde, Lelystad, Emmeloord en Luttelgeest de Postcode Loterij Fiets.

Postcode Loterij Fiets sinds 2009 een begrip

De Fietsprijs is in 2009 geïntroduceerd door de Postcode Loterij. De groene prijs past bij de Postcode Loterij die organisaties steunt op het gebied van mens en natuur: fietsen is gezond en spaart het milieu. Sinds de start van de Fietsprijs zijn er ruim 84.000 fietsen gewonnen door deelnemers. Sinds dit jaar produceert Batavus de Postcode Loterij Fiets en kunnen winnaars bij lokale Batavusdealers hun fiets ophalen.

Batavus heeft een nieuw model van de fiets ontworpen die onder meer is uitgerust met drie versnellingen, een stuurslot, een stabiele tweepootstandaard, luxe metallic lak en batterijverlichting voor en achter.

Fotocredits: Roy Beusker Fotografie
Fotocredits: Roy Beusker Fotografie

Verslag in Koffietijd

Op vrijdag 29 augustus om 10.00 uur is in het tv-programma ‘Koffietijd’ op RTL 4 een verslag te zien van de uitreiking in Dronten, evenals een verslag van de rondleiding die Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld vorige week kreeg in de Batavus-fabriek in het Friese Heerenveen.

Download hier de beelden in hoge resolutie (fotocredits: Roy Beusker Fotografie)