Jaarlijks kunnen 87.000 kinderen zich persoonlijk ontwikkelen dankzij Scouting Nederland

Scouting Nederland wordt sinds 2014 door de Postcode Loterij gesteund

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Scouting zorgt voor een leuke en spannende vrijetijdsbesteding voor meiden en jongens, in een veilige en leerzame speelomgeving in de natuur. Bij Scouting ontwikkelen kinderen en jongeren persoonlijke vaardigheden en wordt maatschappelijke verantwoordelijkheid aangemoedigd. Scouting is geliefd onder kinderen in Nederland, maar liefst 1 op de 5 kinderen in Nederland is lid van Scouting, of is ooit lid geweest.

Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Kinderen vanaf vijf jaar zijn welkom bij Scouting, waar ze iedere week weer uitdagende activiteiten doen. Bij Scouting zijn meer dan 25.000 vrijwilligers actief om kinderen en jongeren een uitdagend spelaanbod te bieden.
Zo realiseert Scouting Nederland in het jonge bos ‘Horsterwold’ bij Zeewolde een splinternieuwe plek voor alle scouts in Nederland: Scoutinglandgoed Zeewolde. Een unieke plek, midden in de natuur, waar kinderen en jongeren samen uitdagende activiteiten beleven op en rondom het water en in de natuur. Onderdeel van Scoutinglandgoed Zeewolde is een Avonturenhuis, waar scouts en niet-scouts en in het bijzonder ook kinderen met een beperking, de natuur spelenderwijs kunnen ontdekken.

Scouting Nederland wordt sinds 2014 door de Postcode Loterij gesteund

Groeien in een stimulerende en educatieve omgeving

Scouting is veel meer dan het doen van activiteiten in het bos, op het water of in het park. Scouting Nederland zet zich in voor de ontwikkeling van jongeren. Bij Scouting kunnen meiden en jongens groeien in een stimulerende en educatieve omgeving, met name op sociaal vlak. Ze leren door te doen. Spelenderwijs, samen met leeftijdsgenoten, waarbij het niet gaat om competitie. Kwaliteit van het Scoutingspel is daarbij belangrijk. Avontuurlijke thema’s voor de jongste kinderen, spannende activiteiten voor jongeren en trainingen waarin de vrijwilligers (75% van de ruim 25.000 vrijwilligers is jonger dan 25 jaar) leren hoe ze sterke scoutingprogramma’s maken.

Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij

Scouting Nederland wordt sinds 2014 door de Postcode Loterij gesteund en heeft 500.000 euro mogen ontvangen. Hierdoor kan Scouting Nederland ervoor blijven zorgen dat jaarlijks 87.000 kinderen zich persoonlijk kunnen ontwikkelen. Kijk voor meer informatie over Scouting Nederland op www.scouting.nl en ontdek de Scoutinggroep bij u in de buurt.