Kom indoor wadlopen in LeeuWADDEN

Indoor Wadlopen in LeeuWADDEN

Deze voorjaarsvakantie ligt de hoofdstad van Friesland aan het wad, LeeuWADDEN! Het Natuurmuseum Fryslân is omgetoverd tot een heus waddenlandschap. Wadgidsen van de Waddenvereniging geven dagelijks verschillende indoor wadexcursies. Op maandagochtend 18 februari is er een spetterende opening met televisiepersoonlijkheid Sipke Jan Bousema. Trek je laarzen aan en ga mee op avontuur!

Zelf doen en beleven staat centraal in deze Waddenweek die in samenwerking met de Waddenvereniging, het Natuurcentrum Ameland en verschillende lokale organisaties is opgezet. Altijd al eens over het wad willen zwerven? Nu krijg je de kans om met beide benen in het slik te staan! Echte krabben aanraken, vissen voeren en schelpen zoeken. Daarnaast kun je ook op bezoek bij alle Waddeneilanden. Ga op ontdekkingstocht, leer meer over de schitterende natuur van het Werelderfgoed Waddenzee.

Elke voorjaarsvakantie trekken de musea en archieven in Friesland samen op. Op vertoon van hun opa en oma hebben kinderen tijdens de pake en beppe week gratis toegang. Het thema is dit jaar: Meidwaan (meedoen). De activiteiten in het Natuurmuseum Fryslân sluiten hier helemaal op aan. leden van de Waddenvereniging krijgen gedurende de complete tentoonstellingsperiode 50% korting op de entree.

De activiteiten vinden plaats van 16 februari tot en met 3 maart 2013. Tijdens deze periode is het museum extra lang geopend: dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur, dus ook op de maandagen!