Kom naar Wereldvismigratiedag

Beleef zaterdag 24 mei zelf hoe het is om als vis de Afsluitdijk te passeren!

De wereldwijd unieke vismigratierivier bij Kornwerderzand op de Afsluitdijk is een prachtig initiatief dat de visstand en de natuur in dit gebied zal verbeteren, en dat mede dankzij uw deelname aan de Postcode Loterij zal worden gerealiseerd!

Vismigratierivier mede mogelijk gemaakt dankzij u


In 2013 ontving de Waddenvereniging een Extra Projectbijdrage van ruim 2 miljoen euro voor de aanleg van een slingerende vismigratierivier tussen de Waddenzee en het IJsselmeer. In dit vissen-ecoduct kunnen bijvoorbeeld palingen en spieringen op een natuurlijke wijze de oversteek maken tussen het IJsselmeer en de Waddenzee.

Kom ook meevaren, film kijken of Waddensushi maken! 
Zaterdag 24 mei is het Wereldvismigratiedag. Landen over de hele wereld schenken op deze dag extra aandacht aan vismigratie. Bij Kornwerderzand gebeurt veel om de omstandigheden voor trekvissen te verbeteren. Op 24 mei kunt u dit met eigen ogen komen bekijken tijdens Wereldvismigratiedag tijdens een interactief programma over vismigratie. Hier kunt u ervaren hoe het is om als vis de Afsluitdijk te passeren, of als u wilt, meevaren met de vissers op een van de boottochten. Zelf koken met ingrediënten uit de Waddenzee, een film bekijken of luisteren naar verhalen? U bent van harte uitgenodigd. Meer informatie vindt u hier. De Waddenvereniging is als initiatiefnemer uiteraard aanwezig op deze dag.

Zaterdag 24 mei van 12.30 – 16.00 uur bent u welkom op Kornwerderzand, de toegang is gratis. Lees meer over het programma van deze dag en dit bijzondere project op www.vismigratierivier.nl.