8 Maart Internationale Vrouwendag

Kom pingpongen voor vrouwenrechten!

Op zaterdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, geeft Mama Cash het startschot voor de campagne ’Pingpong voor vrouwenrechten’. Mama Cash roept haar supporters op om te komen pingpongen en daarmee haar strijd voor vrouwenrechten te steunen. 


Mama Cash

Mama Cash maakt zich al 30 jaar sterk voor vrouwenrechten over de hele wereld. Ze steunt groepen, organisaties en netwerken die geleid worden door moedige vrouwen die vooraan staan in de strijd voor de rechten van vrouwen en meiden. Met de actie Pingpong voor vrouwenrechten vraagt Mama Cash aandacht voor deze groepen, en geeft supporters de kans hen te steunen.


Kick off

Op 8 maart wordt in het hoofdkantoor van Mama Cash in Amsterdam gepingpongd voor vrouwenrechten. Bovendien lanceert op die dag Mama Cash een speciale campagnewebsite www.pingpongvoormamacash.nl waar pingpongacties kunnen worden aangemeld en speciale pingpongsetjes besteld kunnen worden. Supporters kunnen hiermee thuis, op kantoor of op een andere locatie een eigen pingpongtoernooi of -marathon organiseren, om zo geld op te halen voor Mama Cash. Bovendien maken ze kans op mooie prijzen!

Waarom pingpong?

De pingpongtafel staat symbool voor tafels waar beleid wordt ontwikkeld, waar besluiten vallen, waar interactie plaatsvindt. Iedereen moet invloed kunnen uitoefenen op politieke besluitvorming. Dit is helaas zelden het geval. Vaak wordt de stem van vrouwen niet gehoord, of hun inbreng niet serieus genomen. Mama Cash steunt groepen die lobbyen voor meer politieke invloed en macht voor vrouwen. Op 8 maart wordt een aantal van deze groepen uitgelicht, en een bijzondere documentaire vertoond.

Wat kun je doen?

Pingpong mee voor Mama Cash! Kom op 8 maart naar Amsterdam, of organiseer je eigen pingpong actie. Kijk voor meer informatie op www.mamacash.nl of vanaf 8 maart op www.pingpongvoormamacash.nl