Leuke vakantietips voor het hele gezin

De zomervakantie is voor de meeste mensen weer in aantocht. Dus tijd om leuke plekjes in Nederland te ontdekken. Weet u al wat u gaat doen? Hierbij alvast enkele leuke vakantietips van Natuurmonumenten voor het hele gezin.

De mooiste picknickplekken
Op zoek naar een prachtige picknickplek? Een plek waar kinderen kunnen spelen en ouders kunnen genieten van de natuur? Bekijk dan het overzicht van de picknickplekken. Altijd in het groen en vrij toegankelijk.

Zomerpret is waterpret

Plons in het koele water op een snikhete dag. Kinderen kunnen een vlot maken om het meertje over te steken, een zandkasteel bouwen of waterbeestjes zoeken. Kijk hier voor de mooiste zwem- en waterspeelplekken.

Holland op z’n Mooist

Deze zomer is nog de tentoonstelling ‘Holland op z’n Mooist’ te zien in het Gemeentemuseum Den Haag en het Dordrechts Museum. Behalve genieten van de natuur op de schilderijen in het museum, kunt u ook genieten van bijbehorende activiteiten in de natuur. Ervaar Holland op z'n mooist met excursies, wandelingen, fietstochten en rondvaarten door het landschap dat de kunstenaars van de Haagse School hebben vastgelegd. Bekijk hier de mogelijkheden.

Speelnatuur Tiengemeten

Meer dan 4,5 hectare bomen, beekjes, bloemen, blubber en beesten. Speelnatuur Tiengemeten is een ruig dagje uit voor het hele gezin. Voor de kleintjes is er een veilig Ukkie-eiland, vlakbij het terras met voor (groot-)ouders koffie en thee.

Avontuurlijke wandelroute

Een avontuurlijke wandelroute voor het hele gezin door de bloemrijke weilanden van het Wielrevelt (Utrecht). Een tocht met hindernissen, uitdagende spelletjes en spannende overtochten. Lees hier meer informatie over de route.

Kijk voor meer activiteiten bij u in de buurt op de website van Natuurmonumenten.

Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij

Natuurmonumenten zet zich met hart en ziel in om natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed te bewaren. Mede dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij kan iedereen blijven genieten van de natuur om ons heen.