Loretta bezoekt Big Cat Project in Spanje

Kanjers van Goud 2015

Dat Stichting AAP zich -anders dan de naam doet vermoeden- ook richt op andere exotische zoogdieren, laat Loretta Schrijver zondag 15 november zien tijdens Kanjers van Goud. Loretta reist voor het RTL 4-programma af naar Primadomus, de Spaanse vestiging van Stichting AAP. Dankzij een extra bijdrage van de Postcode Loterij is daar het Big Cat Project gerealiseerd; een opvang voor afgedankte leeuwen en tijgers uit Europa. Samen met David van Gennep, directeur van Stichting AAP, bezoekt de Koffietijd-presentatrice het project.

Voormalige circusdieren

Naast tientallen apen, die al sinds 2009 opgevangen worden in het Spaanse Primadomus, zitten sinds mei 2015 vier leeuwen en twee tijgers in het nieuw gerealiseerde complex. Allemaal voormalige circusdieren die zijn afgedankt en verwaarloosd. Stichting AAP vangt deze dieren op totdat er voor hen een goede nieuwe toekomstplek is gevonden. De Spaanse vestiging is vanwege het warme klimaat erg geschikt voor de leeuwen en tijgers.

David van Gennep= Kanjer van Goud

In de uitzending van zondag 15 november krijgt Loretta een rondleiding door Primadomus. David en de vaste verzorgers van de leeuwen en tijgers laten zien hoe de geredde Big Cats succesvol herstellen na 13 jaar van eenzame opsluiting in een oude circustrailer. Ook verrast Loretta David met de benoeming ‘Kanjer van Goud.’ Hij ontvangt een cheque ter waarde van 25.000 euro voor het goede werk dat Stichting AAP verricht.

Over Stichting AAP

Stichting AAP geeft apen en andere exotische zoogdieren weer een toekomst. Zij vangen dieren in nood op en pleiten voor betere wetten in heel Europa. Want dierenwelzijn staat nog altijd sterk onder druk. Veel exotische dieren leiden geen dierwaardig leven. Menselijk handelen zoals illegale handel, particulier bezit, uitbuiting in de entertainmentindustrie of onderzoek zijn daar vaak de oorzaak van. Het uiteindelijke doel is om de dieren die AAP opvangt te herplaatsen naar een geschikt adres waar ze de rest van hun leven onder goede omstandigheden kunnen doorbrengen.

Meer informatie over Stichting AAP is te vinden op: www.aap.nl of bezoek de Facebookpagina: www.facebook.com/StichtingAAP

Kanjers van Goud, zondag 15 november tussen 23.30 uur en 00.00 uur bij RTL 4.