Made by Kids?! Hoe (niet) cool is dat?

Waar komen jouw schoenen vandaan? En wie plukt de cacaobonen voor jouw chocoladereep? Dat, én meer wordt onderzocht tijdens de scholenactie 'Made by Kids?!' van 4 t/m 15 november. Hivos, de ontwikkelingsorganisatie die strijdt tegen armoede, onderdrukking en discriminatie, is organisator van MadebyKids.

Kinderen leren hoe internationale productieketens in elkaar zitten en dat er een mogelijkheid bestaat dat hun coole spullen (deels) zijn gemaakt door kinderen in Afrika, Azië of Latijns-Amerika.

Maar ze leren vooral dat ze daar zélf iets aan kunnen doen. Want als jonge consument hebben kinderen een krachtige stem. Die kunnen ze gebruiken om híer bij te dragen aan verandering dáár.

Daarnaast wil MadebyKids bedrijven aansporen om duidelijk en transparant te zijn over hun plannen om kinderarbeid in hun productieproces tegen te gaan. En er komt een posteractie tegen kinderarbeid. De beste inzendingen worden beloond met coole prijzen!


Meer informatie is te vinden op www.madebykids.nl. Bekijk ook het MadebyKids- filmpje.
 
Deze actie is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. Tip: kijk vrijdag 22 november naar Koffietijd, waar MadebyKids op bezoek komt om er alles over te vertellen.