Mike en Safiya hebben nu een veilig thuis

Door kinderen zonder familie een nieuw thuis te geven binnen één van de kinderdorpen, of door het versterken van kwetsbare families, zorgt SOS Kinderdorpen ervoor dat deze kinderen tóch in een liefdevolle familie kunnen opgroeien.  Zo ook voor Mike en Safiya. Deelnemers van de Postcode Loterij maken het mede mogelijk dat SOS Kinderdorpen deze kinderen kan helpen.

“Mama Thérèse is mijn moeder”

Toen Mike uit Ivoorkust in het nieuwe SOS kinderdorp in Yamoussoukro aankwam was hij zwaar ondervoed. Hij was vijf jaar maar had het lichaam van een tweejarige. Door de liefhebbende zorg van zijn mama Thérèse en begeleiding van een dokter en een voedingsdeskundige is zijn gezondheid inmiddels een stuk verbeterd.

Mike: “Mama Thérèse is mijn moeder. Ze is heel lief en ze geeft mij eten. Ik vind het leuk om met mijn broers en zussen te spelen of om tekenfilms op televisie te kijken. Ik ga ook naar school. Daar kan ik naartoe lopen, want de school is vlakbij ons huis. Tekenen vind ik het leukst om te doen, want dat is het eerste wat ik leerde toen ik hier kwam wonen. Later wil ik leraar worden.”

“Ik ben zo blij dat ik hier woon”

Ook met Safiya uit Ivoorkust gaat het nu beter. Safiya groeide de eerste jaren van haar leven op in een oorlogsgebied. Ze was bang, onzeker en verschool zich. Sinds april 2014 woont ze in het nieuwe SOS kinderdorp in Yamoussoukro.

Safiya: “Ik houd van mijn moeder Denise en van mijn broers en zussen. Ik ben zo blij dat ik bij hen woon. De huizen in ons kinderdorp zijn heel mooi. Ik vind het ook erg leuk om naar school te gaan. Ik loop er zo naar toe. Tekenen, zingen en dansen vind ik het leukst om te doen. Later wil ik graag meedoen aan de Miss Ivoorkust verkiezingen, ik ben al aan het oefenen met lopen en staan. En ik wil graag in een winkel werken. Ik houd ook heel veel van sporten. Estafette rennen is mijn favoriet.”

Frans als nieuwe taal

In het kinderdorp is Frans de voertaal. Veel kinderen spreken een lokaal dialect en moeten het Frans dus nog onder de knie krijgen.
Mike: “Dat vind ik wel lastig, want Frans is niet mijn moedertaal. Met alle kinderen zijn we hard aan het leren, want dan kunnen we elkaar verstaan.”

Safiya: “Ik vind het moeilijk om Frans te leren spreken, maar ik doe erg mijn best. Op school en thuis met mijn moeder. Ik hoop dat ik het snel leer.”

Dankzij u

SOS Kinderdorpen krijgt sinds 2000 een bijdrage van de Postcode Loterij. Hiermee kan SOS Kinderdorpen ervoor zorgen dat kinderen zich kunnen ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen. Dit is mogelijk dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.