Mobiele keuken voor Resto VanHarte

Fotocredits: Vincent van den Hoogen
Fotocredits: Vincent van den Hoogen
Resto VanHarte staat voor een nieuw avontuur: sinds kort zijn zij in het bezit van een  brandweerwagen, omgebouwd tot een mobiele keuken. Daarmee zijn zij nog beter uitgerust om maatschappelijke catering op locatie te brengen.

Op 34 locaties door heel Nederland verzorgt Resto VanHarte één of twee avonden per week een gezond driegangendiner, meestal in een school of buurthuis met een professionele keuken. Maar Resto VanHarte ontvangt ook vele verzoeken om te koken op locatie van buurtbewoners, bedrijven en particulieren. De aanvragen zijn nogal divers; het kan gaan om buurtbarbecues, beurzen, festivals of openingen van sportvelden. Vaak is daar geen professionele keuken aanwezig. Daarom start Resto VanHarte nu met een ‘Reizende RestoKeuken’. De eerste gelegenheid dat de mobiele keuken op locatie zal staan is in Zwolle bij de viering van 200 jaar Koninkrijk op zaterdag 25 april. Bekijk op de website van Resto VanHarte de gehele agenda.

1 op de 3 Nederlanders voelt zich eenzaam
Van de Nederlanders geeft aan dat 1 op de 3 zich eenzaam voelt. Door het opzetten van sociale buurtrestaurants en pop-up Resto’s wil Resto VanHarte ontmoetingen tussen mensen tot stand brengen. Het Resto is een plek waar je mensen ontmoet, iets kunt leren, ideeën kunt opdoen, samen plezier kunt maken en vooral lekker en gezond kunt eten.

Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij
Resto VanHarte krijgt sinds 2009 een bijdrage van de Postcode Loterij. Dankzij deze bijdrage zorgt Resto VanHarte ervoor dat door heel Nederland er betaalbare driegangendiners voor wijkbewoners met diverse achtergronden wordt opgediend .