Nieuw patrouilleschip van Sea Shepherd te water gelaten

Fotocredits: Gerard Wagemakers / Sea Shepherd Global
Fotocredits: Gerard Wagemakers / Sea Shepherd Global

Op 1 juli is het nieuwe patrouilleschip ‘Ocean Warrior’ ter water gelaten in de haven van Antalya in Turkije. Met dit nieuwe schip heeft Sea Shepherd zijn nieuwe wapen in de strijd ter bescherming van het leven in de Zuidelijke Oceaan gelanceerd. Lange tijd is de afgelegen, koude en ruige Zuidelijke Oceaan bij Antarctica buiten schot gebleven, maar stropers en vissers zijn hard op weg ook dit gebied te plunderen. Dankzij uw deelname kan Sea Shepherd een nieuwe stap maken in de bescherming en het behouden van de diersoorten en ecosystemen in de oceanen.

Door de bijdrage van € 7,5 miljoen uit het Droomfonds van de Postcode Loterij kan Sea Shepherd met het extra schip als waakhond optreden, zodat illegale ongereguleerde vissers worden afgeschrikt en geïdentificeerd. De organisatie zal bij de patrouilles bewijs verzamelen tegen de stropers en samenwerken met internationale organisaties en regeringen om de stropers te stoppen.

Met de lancering van de ‘Ocean Warrior’ is Sea Shepherd nu in het bezit van een schip dat qua snelheid en mogelijkheden niet onderdoet voor de snelste stropersschepen van de wereld. Er gaat een nieuw tijdperk van start voor de organisatie.

Bekijk hier de tewaterlating: