Nieuwe serie ‘Marine Life’ over Caribische gebied 21 november van start

Sinds de Caribische eilanden Saba, Sint Eustatius en Bonaire Nederlandse gemeenten zijn, hebben wij prachtige tropische onderwaternatuur binnen onze landsgrenzen. Maar wat weten we van bijvoorbeeld het leven op koraalriffen, schildpadden, haaien en walvissen? En aan welke gevaren staat die natuur blootgesteld? De vijfdelige serie ‘Marine Life’ gaat hier op in en vraagt aandacht voor het leven onderwater in Caribisch Nederland en de bescherming ervan. De serie is vanaf 21 november iedere vrijdag om 20.00 uur te zien op National Geographic Channel.

Bekijk hier de promo van de serie:

‘Marine Life’ gaat in première tijdens het ‘Oceanenweekend’, 21, 22 en 23 november, een initiatief van National Geographic, Wereld Natuur Fonds en Nationale Postcode Loterij om aandacht te vestigen op de schoonheid en het belang van de zee. ‘Marine Life’ volgt een groep Nederlandse wetenschappers die er alles aan doet om te ontdekken hoe dit prachtige gebied behouden kan blijven voor de toekomst. Ook geven zij uitleg over de bedreigingen. Zo wordt de kwetsbare natuur aangetast door bijvoorbeeld vervuiling, scheepvaart, visserij en massatoerisme. Die bedreigingen komen bovenop verwoestende natuurfenomenen als orkanen, die geregeld voorkomen in het gebied.

Marine Life onderzoekt

Astronaut Andre Kuipers in een onderzeeër

In de eerste aflevering neemt astronaut en ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds André Kuipers in een kleine onderzeeër een bijzondere duik naar koraal op grote diepte. “Koraalriffen zijn de kraamkamers van de zee’’, vertelt Kuipers. “Vanuit de ruimte kon ik ze als prachtige turquoise ringen rond eilanden zien liggen. Om het koraal nu vanuit een onderzeeër te zien is heel bijzonder. Je waant je onder water op een andere planeet, maar dan vol leven.’’

Wilt u meer weten over de bijzondere onderwaterwereld van het Caribisch gebied? Kijk dan aanstaande vrijdag om 20.00 uur naar National Geographic Channel.