• De Postcode Loterij steunt Voedselbanken Nederland

    Voedselbanken Nederland

Noodzakelijke steun aan voedselbanken dankzij deelnemers Postcode Loterij

Bijna een jaar geleden maakte de Postcode Loterij bekend dat Voedselbanken Nederland jaarlijks een bijdrage krijgt van de loterij. Postcode Loterij-ambassadeur Nicolette van Dam verraste Voedselbanken Nederland met dit goede nieuws.  Bekijk hier terug hoe dat ging en lees wat Voedselbanken Nederland heeft kunnen doen dankzij uw deelname:

Stijging voedselbank-klanten

Met een (jaarlijkse) bijdrage van 500.000 euro kan de groei van de voedselbanken in Nederland gefinancierd worden en dat is hard nodig. Steeds meer mensen doen namelijk noodgedwongen een beroep op de voedselbank. In 2013 nam het aantal klanten van de voedselbanken in Nederland zelfs met 30% toe. Ook in 2014 maakten veel huishoudens noodgedwongen gebruik van de voedseldienst.

Met het toenemende aantal klanten stijgen uiteraard ook de kosten. Zo moeten er bijvoorbeeld meer kratjes en koeltassen aangeschaft worden en meer pakketten vervoerd worden. Voor het eten betalen de voedselbanken niet en al het werk wordt uitsluitend door vrijwilligers gedaan. Mede dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij kan Voedselbanken Nederland doorgaan met het vervullen van een onmisbare rol in onze samenleving.

Vorig jaar kon de Postcode Loterij dankzij de deelnemers ruim 300 miljoen euro schenken aan goede doelen die zich inzetten voor mens en natuur. Op 26 januari a.s. maakt de loterij tijdens het Goed Geld Gala in Amsterdam bekend hoeveel er dit jaar aan goede doelen geschonken wordt en welke goede doelen en projecten een bijdrage krijgen. Bij dit evenement zijn vertegenwoordigers van alle goede doelen aanwezig.