Ontdek de Midzomernacht: leuke activiteiten voor jong en oud

Midzomernacht, op 21 juni, is de kortste nacht van het jaar. Dit jaar viert Natuurmonumenten Midzomernacht met een spannende invulling. Voor volwassenen is de Midzomernachtloop. Voor de kinderen de nacht van OERRR.

De Midzomernachtloop is een unieke beleving in de natuur, waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. Voor dit evenement zijn er in de mooiste natuurgebieden van Nederland speciale wandelroutes uitgezet. De routes hebben een afstand van minimaal 5 kilometer. Iedereen die van de natuur houdt, kan meedoen. Uw deelname is belangrijk voor de natuur: door mee te lopen steunt u de natuur en maakt u een statement dat de natuur beschermd en gekoesterd moet worden. Meld u nu aan op www.midzomernacht2013.nl.

Kinderen kunnen de nacht van OERRR ontdekken. Wat is er mooier dan de zon onder zien gaan of om half vier het langzaam licht zien worden en te horen hoe de vogels het krieken van de dag met hun gekwetter verwelkomen. Het beleven van de nacht is een ervaring die helemaal past bij OERRR. Als kinderen zich aanmelden op www.OERRR.nl, ontvangen ze voor Midzomernacht de kaarten van OERRR, waarmee ze de nacht kunnen ontdekken.