Ontdek de vogels!

Vogelbescherming Nederland en de Postcode Loterij

Vogelliefhebbers kunnen deze week hun hart ophalen tijdens de Nationale Vogelweek! Van 14 t/m 22 mei organiseert Vogelbescherming Nederland, mede dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij, een heleboel gratis activiteiten.

Door het hele land zijn er vogelexcursies, exposities en meer. Ga naar de website van Vogelbescherming Nederland, zoek op plaats en datum en kies uw favoriete activiteit bij u in de buurt! Veel plezier!

Living on the Edge

Trekvogels worden met uitsterven bedreigd. Elk jaar maken zo’n twee miljard vogels uit Europa de ongelooflijke reis naar Afrika. De Vogelbescherming ziet dit aantal fors teruglopen en voorziet dat dit onomkeerbaar wordt als er niets gebeurt.

Met het project “Living on the Edge” schiet de Vogelbescherming in samenwerking met de Postcode Loterij te hulp. In vier landen: Burkina Faso, Senegal, Mauritanië en Nigeria is duurzaam landgebruik gestimuleerd en het leefgebied van de trekvogels hersteld. Mede dankzij uw steun heeft het project “Living on the Edge” 150.000 bomen geplant, meer dan 3.200 hectare leefgebied hersteld en zijn er 5.115 efficiënte houtovens in gebruik. Dit alles draagt ook bij aan een beter levensonderhoud voor zo’n 20.000 lokale inwoners. Meer informatie over dit project vindt u hier.