Op stap met de boswachter: ga mee met de vollemaan-wandeling!

Iedereen vanaf 8 jaar die niet bang is in het donker, is door boswachter Thea Sciarone van Goois Natuurreservaat van harte uitgenodigd voor een spannende wandeling bij volle maan! 

Boswachter Thea Sciarone, Goois Natuur Reservaat

Zaterdag 15 februari om 19.00 uur staat Thea klaar op parkeerplaats Groenendaal, net buiten Hilversum, voor een twee uur durende wandeling door het bos bij Hilversums Wasmeer langs geheimzinnige, weinig bezochte plekken. 

Op zoek naar nachtdieren
Samen met de boswachter gaan de wandelaars op zoek naar nachtdieren, zoals vleermuizen. Met een speciaal apparaat, een batdetector, kun je vleermuizen horen. Tenminste, als ze niet allemaal nog van hun winterslaap genieten! Uilen houden in ieder geval geen winterslaap. Sterker nog, in deze periode zijn ze al volop bezig met zoeken naar een partner. Dat doen ze graag in het donker, dus als je goed luistert, kun je ze horen roepen.

Na de nachtelijke speurtocht verzorgt Goois Natuurreservaat koffie, thee en limonade bij De Blokhut, waar in de zomermaanden regelmatig de schaapskudde van Goois Natuurreservaat overnacht.
Na de versnapering zorgt de boswachter dat iedereen weer veilig terugkomt bij auto of fiets.

Wat kost het?
Volwassenen betalen €7,50 en kinderen (tot en met 12 jaar) €5,-.
Donateurs van Goois Natuurreservaat krijgen korting: volwassenen betalen €5,- en kinderen €2,50.
Overigens is het mogelijk ter plekke donateur te worden (jaarlijkse bijdrage €16,50, via machtiging) en dan gelijk korting te krijgen.

Praktisch

  • Graag gepast en contact betalen te plekke. Er is geen mogelijkheid om te pinnen
  • Draag stevige schoenen en donkere kleding
  • Graag parfum achterwege laten 
  • Honden mogen mee, maar wel aan de lijn
  • Een zaklantaarn is handig, vooral op de parkeerplaats


Routebeschrijving
Het Hilversums Wasmeer ligt ten zuiden van Hilversum. Neem vanuit Hilversum de N415 richting Baarn (Soestdijkerstraatweg). Ga voor het viaduct over de A27 rechtsaf de Huydecopersweg in en daarna linksaf de Lage Vuurscheweg. Rij met de bocht mee tot je bij het hek van Goois Natuurreservaat komt. Daar is ruimte om de auto of fiets te parkeren.

Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annemiek van der Molen van Goois Natuurreservaat, 035-621 45 98 of via molen@gnr.nl.