Postcode Lottery Green Challenge: de wedstrijd voor groene ondernemers die het verschil willen maken

Beste business plan wint 500.000 euro

Green Challenge Postcode Loterij

Vanuit de missie om bij te dragen aan een groenere wereld, organiseert de Postcode Loterij de Postcode Lottery Green Challenge, de grootste jaarlijkse internationale wedstrijd op het gebied van duurzame innovatie.

Groene start-ups uit de hele wereld met een veelbelovend businessplan kunnen meedoen aan de Postcode Lottery Green Challenge door zich via www.greenchallenge.info in te schrijven. Hiermee maken zij kans op de hoofdprijs van 500.000 euro. Groene ondernemers met een product of dienst die de uitstoot van broeikasgassen vermindert en binnen twee jaar op de markt te brengen is, kunnen de hoofdprijs in de wacht slepen. Daarnaast krijgt de runner-up een geldprijs van 200.000 euro. Met deze geldprijzen worden ondernemers in staat gesteld om het product of de dienst verder te ontwikkelen en sneller op de markt te krijgen.

Na de sluitingsdatum voor inschrijvingen buigt een pre-jury zich over alle ingezonden businessplannen. Vervolgens maakt de organisatie 25 genomineerden bekend die nog in de race zijn om finalist te worden. Vervolgens worden vijf finalisten geselecteerd die tijdens de finale hun business plan aan een jury en voor publiek en pers moeten pitchen. Daarna vindt de ontknoping plaats en is duidelijk wie een stap dichter bij het verwezenlijken van zijn of haar duurzame ambitie is.

9e editie Postcode Lottery Green Challenge

Dit jaar vindt de Postcode Lottery Green Challenge alweer voor de negende keer plaats. Van 11 maart t/m 1 juni 2015 kunnen veelbelovende groene ondernemers zich inschrijven om kans te maken op 500.000 euro. In juli maakt de organisatie de 25 genomineerden bekend en in augustus is duidelijk welke  vijf kansrijke inzendingen doorstromen naar de finale, waarna de winnaar en de runner-up gekozen worden.