Prachtige 3D-film 'Power of Nature' te zien op Floriade

Om de kracht van een cycloon te beleven, presenteert Oxfam Novib de indrukwekkende 3D-film ‘Power of Nature’. Nog niet eerder kon u van zo dichtbij de kracht van de natuur ervaren! Na de film kunt u een foto laten maken 'vanuit Myanmar' met een wenslampion en deze online versturen aan familie en vrienden. De film is mogelijk gemaakt door de Postcode Loterij.

Cycloon Nargis

Nargis beukte Myanmar met rukwinden tot maar liefst 240 km per uur. Meer dan 100.000 mensen kwamen om, meer dan 450.000 huizen werden vernietigd en bijna 60 procent van de scholen werd verwoest. Ook gingen talloze kilometers landbouwgrond verloren. De wind had vrij spel omdat het ontbrak aan mangrovebomen die de kracht van de wind en de vloedgolven breken.

Oxfam Novib helpt samen met haar lokale partner Metta kleine boeren en vissers om hun bestaan weer op te bouwen. Zo worden allerlei groente- en fruitsoorten verbouwd, waarmee de boeren weer in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Ook worden mangrovebomen aangeplant die een natuurlijke bescherming tegen stormen vormen.

Floriade in Venlo

Floriade 2012 staat voor het theater van de natuur. Als bezoeker ervaart u wat de natuur allemaal doet voor onze kwaliteit van leven en u ziet welke belangrijke rol tuinbouw daarin speelt. De Floriade is een wereldtuinbouwtentoonstelling en vindt een keer in de tien jaar plaats. De film is te bekijken in het 3D-theater van de Tropische Kas, te vinden op het veld Education & Innovation van de Floriade.