President Bill Clinton speciale gast op Goed Geld Gala van de Postcode Loterij

Bill Clinton op het Goed Geld Gala
Bill Clinton op het Goed Geld Gala

Oud-politica Femke Halsema interviewt voormalig president in Het Concertgebouw

Amsterdam, 9 januari 2012 – President Bill Clinton is op 13 februari aanstaande als eregast aanwezig bij het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij. In het Concertgebouw in Amsterdam zal oud-politica Femke Halsema met hem in gesprek gaan over de belangrijkste uitdagingen van deze tijd. De grootste goededoelenloterij van Nederland steunt sinds 2005 het werk van de Clinton Foundation.

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala maakt de Postcode Loterij bekend welk bedrag de goede doelen dit jaar tegemoet kunnen zien en welke extra goededoelenprojecten gehonoreerd zullen worden. Vorig jaar werd een recordbedrag van 284 miljoen euro uitgereikt aan 85 goededoelenorganisaties, dankzij de 2,5 miljoen Nederlanders die maandelijks meespelen met de loterij. De helft van ieder lot gaat naar goede doelen. Directeuren en voorzitters van goededoelenorganisaties en andere relaties van de loterij zullen het Goed Geld Gala bijwonen.

Visie op leiderschap
Femke Halsema interviewt president Clinton tijdens het Goed Geld Gala-programma. “Ik kijk enorm uit naar het gesprek en ben erg benieuwd naar zijn visie op leiderschap. Is zijn definitie hiervan de laatste jaren veranderd? En wat voor soort leiderschap is nodig om de problemen op onze planeet op te lossen?”, aldus Halsema.

Trots
“Wij zijn ontzettend trots dat wij president Clinton als speciale gast mogen verwelkomen”, vertelt Marieke van Schaik, managing director van de Postcode Loterij. “Clinton gelooft in onze steun aan goede doelen wereldwijd. In 2006 sprak hij over klimaatverandering tijdens onze Wereldmeeting op Paleis Soestdijk en in 2007 was hij de inspiratiebron voor het starten van onze jaarlijkse, internationale wedstrijd voor groene ondernemers: de Postcode Lottery Green Challenge.”

Sinds 2005 steunt de Postcode Loterij het werk van de Clinton Foundation
Na zijn aftreden als president van de Verenigde Staten richtte Clinton de William J. Clinton Foundation op. De missie van deze stichting is wereldwijd gezondheid verbeteren, economieën versterken en pleiten voor een gezondere jeugd voor kinderen. Ook zet de Foundation zich in voor milieubescherming door samenwerkingen tussen overheden en het bedrijfsleven, NGO’s en particulieren te stimuleren zodat zij hun kennis, middelen en passie kunnen delen en zo goede plannen kunnen omzetten naar meetbare resultaten.