Prins Claus Fonds presenteert themaweek 'Culture in Action'

Van 9 t/m 13 december is organiseert het Prins Claus Fonds een uniek festival: ‘Culture in Action’. Met een veelzijdig programma in de Amsterdamse Balie, de Universiteit van Amsterdam en het Stedelijk Museum presenteert het Fonds 10 internationale prijswinnaars.

Prins Claus Fonds Culture in Action

Naast de winnaar van de Grote Prins Claus Prijs, de Egyptische volksdichter Ahmed Fouad Negm, komen ook bekende (Nederlandse) vertegenwoordigers uit de wereld van kunst, cultuur en media spreken. Zoals onder andere de Zuid-Afrikaanse fotografe Zanele Muholi die de gewelddadige homofobie in haar land aan de kaak stelt. Zij zal in gesprek gaan met Boris Dittrich.

Daarnaast zal Marlene Dumas werk voordragen van Ahmed Fouad Negm en gaan Carla Fernández en Marieke Eyskoot, onder leiding van Victoria Koblenko, in gesprek over duurzame mode. U bent van harte welkom om 'Culture in Action' mee te maken. U kunt zich aanmelden via deze link

Het Prins Claus Fonds steunt de vrijheid van culturele expressie in landen in ontwikkeling. Het Prins Claus Fonds is sinds 2011 een van de goede doelen die steun ontvangen van de Postcode Loterij.