Quinty bezoekt Oeganda

Postcode Loterij en Oxfam Novib

Oxfam Novib droomt ervan dat iedereen in Afrika toegang heeft tot goed en betaalbaar internet, waardoor er werkgelegenheid en inkomen wordt gecreëerd. Daarom heeft zij het lokale, onafhankelijke telecombedrijf ‘SINFA’ in Noord-Oeganda opgericht. De doelstelling van SINFA is om internetcentra in afgelegen dorpen te plaatsen zodat zoveel mogelijk mensen kunnen profiteren van goed en goedkoop internet.

Sinds december 2012 staat een goed werkend internetcentrum met 75 werkplekken bij de universiteit in de stad Gulu. Hier werken niet alleen (ex-)studenten maar ook lokale bewoners. Daarnaast zijn inmiddels in twintig dorpen internetcentra geplaatst die verbonden zijn met highspeed breedbandinternet. Hier hebben mensen basiscomputertraining gekregen en inmiddels hebben zo’n 700 jongeren een inkomen verdiend.

Postcode Loterij en Oxfam Novib

Postcode Loterij-ambassadeur Quinty Trustfull is samen met ‘Kanjer van Goud’ Thomas Reeve van Oxfam Novib, een kijkje gaan nemen bij dit project en praat met de mensen uit Gulu en omgeving over de positieve wending die hun leven heeft gekregen sinds ze dankzij SINFA werk hebben gevonden.

Quinty: “De bevolking heeft hier jarenlang geleden onder de burgeroorlog, gelukkig is het nu relatief rustig. Oxfam Novib heeft hier internet aangelegd en door dat internet kunnen de jongeren hier een bestaan opbouwen."

Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij

SINFA staat voor Stichting Internet Now Foundation Africa. Het bedrijf komt voort uit het Internet Now! Project van Oxfam Novib, dat is mogelijk gemaakt dankzij het Droomfonds van de Postcode Loterij. In 2012 ontving Oxfam Novib ruim 7 miljoen euro voor dit droomproject. Lees hier meer over dit droomfrondsproject.

 

Kanjers van Goud, zondag 8 november tussen 23.30 uur en 00.00 uur bij RTL 4.