Rode Kruis: "Open your heart" campagne voor Syrie

Het Rode Kruis is op 7 maart 2013 de campagne ‘OPEN YOUR HEART’ gestart. Het Rode Kruis vraagt hiermee aandacht voor de meer dan 4 miljoen mensen in Syrië die ongewild slachtoffer zijn geworden en dringend hulp nodig hebben.

Twee jaar geleden barstte in Syrië het geweld los. De mate van het geweld en het aantal slachtoffers zijn ongekend groot, een catastrofe voor de bevolking van Syrië. Meer dan 4 miljoen mensen in Syrië hebben dringend hulp nodig. Helpen is niet eenvoudig maar wel mogelijk, het Rode Kruis helpt met zo’n 11.000 vrijwilligers de slachtoffers met voedselpakketten, schoon drinkwater, dekens en medische hulp. De vraag naar hulp is nu met de strengste winter in 20 jaar urgenter dan ooit.

Over de campagne
Het Rode Kruis roept heel Nederland op een foto van zichzelf te maken met hun handen in de vorm van een hartje en die vervolgens te delen, met de tekst:

♥OPEN YOUR HEART♥ for the people in Syria! Join me!
Deel jouw hart met een foto.


Iedere week maken we een OPEN YOU HEART clip waarvoor we een selectie van de ingezonden foto’s en de foto’s van BN’ers die deze actie ondersteunen gebruiken. Ook de clips worden op facebook geplaatst en verspreid en zullen het publiek vertellen over de situatie en nood in Syrië.

We proberen op deze manier via facebook een olievlek te creëren waardoor zoveel mogelijk mensen weten dat er hulp nodig is in Syrië en bijdragen hieraan.

Meer informatie over de campagne is terug te vinden op:
www.rodekruis.nl/OPENYOURHEART
www.facebook.com/rodekruis

Ook is er een korte videoclip gemaakt met uitleg over de campagne. Deze staat op Youtube. Bekijk de video ›