"Volg je hart, de rest volgt vanzelf"

Winnaar van de Simon Jelsma Award: Roeland Lelieveld
Winnaar van de Simon Jelsma Award: Roeland Lelieveld

Roeland Lelieveld, oprichter van Africa Wood grow (AWG), wint de Simon Jelsma Award 2014 van Oxfam Novib. Op 5 juni ontving hij uit handen van Oxfam Novib-directeur Farah Karimi de Award en een geldbedrag van 3000 euro. De prijs bedoeld om jong talent op het gebied van internationale samenwerking te stimuleren. Na een spannende publieke strijd via Twitter en Facebook bleven drie kanshebbers over: Roeland Lelieveld, Nicoline Westen en Miguel Heilbron. Uiteindelijk besloot de jury Roeland Lelieveld tot winnaar uit te roepen.

Roeland: "Wat geweldig dat ik gewonnen heb. Ik hoop dat ik jongeren met deze Award kan inspireren om hun dromen na te jagen en zich niet van de wijs te laten brengen. Volg je hart, de rest volgt vanzelf."

Roeland Lelieveld (29) Africa Wood Grow, Roeland Lelieveld (29) is oprichter van Africa Wood Grow (AWG). Na vijf jaar onderzoek richtte hij dit innovatieve bosbouwbedrijf op, in samenwerking met een lokale partner. Inmiddels zijn er bijna 10.000 bomen gepland, 170.000 m2 land gerestaureerd. Naast zijn full-time baan als (stedelijk) landschaps ingenieur, heeft hij zijn vrije tijd (en spaargeld) geïnvesteerd in de ontwikkeling van deze droom.

De Simon Jelsma Award is ingesteld door Oxfam Novib en een aanmoedigingsprijs voor jonge getalenteerde Nederlanders die zich net als Oxfam Novib-oprichter Simon Jelsma (1918 – 2011), met hart en ziel inzetten voor een rechtvaardige wereld zonder armoede. De tweejaarlijkse prijs bestaat uit een geldbedrag van 3000 euro en de winnaar treedt automatisch toe tot de jury voor de 3e Simon Jelsma Award in 2016.