Ruim 300 green start-ups maken kans op 500.000 euro

Ruim 300 inzendingen voor Postcode Lottery Green Challenge 2014

Richard Branson en Ginger Dosier, de winnares in 2013
Richard Branson en Ginger Dosier, de winnares in 2013

De inschrijfperiode voor de Postcode Lottery Green Challenge 2014 is gesloten. Wereldwijd zonden 324 mensen hun groene ondernemersplan in. De inzenders maken kans op de hoofdprijs van 500.000 euro om hun product of dienst dat bijdraagt aan het terugdringen van het klimaatprobleem op te markt te brengen. Daarnaast is er 200.000 euro te verdelen onder één of twee andere veelbelovende groene inzendingen. Op 11 september wordt bekend welke groene start-ups winnen.

Groene plannen uit 57 landen
Uit maar liefst 57 landen zijn ondernemersplannen ingezonden. De meeste inzendingen komen uit Nederland (103), de Verenigde Staten (48), Groot-Brittannië (19), Zweden (17) en India (17). Verreweg de meeste inzendingen zijn gedaan in de categorie ‘Energie’(176), daarna volgen de categorieën 'Lifestyle' (57), 'Cradle to Cradle' (51), 'ICT' (20) en 'Mobiliteit' (20).

Selectieproces
Op 11 augustus maakt de prejury de vijf tot zeven finalisten bekend. Zij presenteren op donderdag 11 september tijdens de finale van de Postcode Lottery Green Challenge in Amsterdam hun groene ondernemersplan aan een internationale jury en het publiek. De jury, onder leiding van de Britse Ellen MacArthur, maakt aansluitend de winnaar en runner-up(s) bekend. 

Over de Postcode Lottery Green Challenge
Om bij te dragen aan een groenere wereld organiseert de Nationale Postcode Loterij sinds 2007 jaarlijks de Postcode Lottery Green Challenge. Het is de grootste jaarlijkse wedstrijd op het gebied van duurzame innovatie. De competitie richt zich op creatieve, innovatieve denkers over de hele wereld. Winnaars van voorgaande edities zijn inmiddels succesvol met hun innovatieve producten, mede dankzij de publiciteit en het netwerk rondom de Postcode Lottery Green Challenge. Meer informatie is te vinden op www.greenchallenge.info