Ruim 7 miljoen duurzamere producten gekozen

10 december 2014 - Onder het motto ‘DOE MAAR LEKKER DUURZAAM’ hebben de Nationale Postcode Loterij, Albert Heijn en Unilever Nederland geholpen bewuster te kiezen voor duurzamer eten. Afgelopen november ontvingen alle Nederlanders die meespelen met de Postcode Loterij een cadeaukaart ter waarde van 12,50 euro. Hiermee kon men duurzamere levensmiddelen kopen bij Albert Heijn. In totaal zijn er in deze actie ruim 7 miljoen duurzamere producten gekozen.

Top-5 meest gekozen producten

Gedurende de DOE MAAR LEKKER DUURZAAM-actie konden mensen kiezen uit ruim 600 producten van Albert Heijn eigen merk AH puur&eerlijk en producten van Unilever met een onafhankelijk duurzaamheidskeurmerk op het gebied van dierenwelzijn, eerlijke handel of milieu en producten die voldoen aan Unilevers duurzame landbouwprogramma. We hebben voor u een Top-5 van de meest gekozen producten op een rij gezet:

DOE MAAR LEKKER DUURZAAM - Postcode Loterij

1)     Unox gelderse rookworst (Beter Leven keurmerk 1 ster)

2)     AH puur&eerlijk biologische spaghetti

3)     AH puur&eerlijk biologische volkoren penne

4)     AH puur&eerlijk biologische halfvolle melk

5)     AH puur&eerlijk biologische volkoren beschuit

Meest bekeken recept

Van de recepten die we op de DOE MAAR LEKKER DUURZAAM website hebben geplaatst ter inspiratie is het recept Pasta met zalm en spinazie het meest bekeken. Ruim 52.000 keer. Ook de pasta met gehakt en kaas is vaak bekeken. Pasta blijkt dus favoriet bij onze deelnemers.

DOE MAAR LEKKER DUURZAAM

De Postcode Loterij, Albert Heijn en Unilever gaan gedurende drie jaar samenwerken om duurzamer eten te stimuleren en Nederlanders te  enthousiasmeren voor het gebruiken van duurzamere producten.
Op www.doemaarlekkerduurzaam.nl blijven we u graag voorzien van inspirerende artikelen en recepten omtrent het thema “duurzaamheid”.