Samen tegen mensenhandel in Nederland!

Vandaag, op de internationale dag van de afschaffing van de slavernij, start Fier samen met Loesje, Centrum Kinderhandel Mensenhandel, Free a Girl, Home of Change, Stop the Traffik, Terre des Hommes en Comensha een campagne om aandacht te vragen voor mensenhandel in Nederland. Burgemeester Ferd Crone plakt maandagmiddag, samen met Fier-directeur Anke van Dijke, de eerste Loesje-poster tegen mensenhandel in Leeuwarden.


Loesje mensenhandel

Wereldwijd leven er op dit moment zo’n dertig miljoen slaven. Dertig miljoen! Dat zijn er meer dan in de gehele periode van slavernij. Ook in Nederland is moderne slavernij (mensenhandel) aan de orde van de dag. Iets wat veel mensen niet weten. Daar vraagt deze serie Loesje-posters aandacht voor, in de campagne 'Samen tegen mensenhandel!'

Download hier de Loesje-posters
De campagne bestaat uit een serie van acht Loesje-posters die vanaf vandaag in heel Nederland in het straatbeeld zijn terug te vinden. Samen met Loesje plakken Fier, Centrum Kinderhandel Mensenhandel, Free a Girl, Home of Change, Stop the Traffik, Terre des Hommes en Comensha posters in verschillende grote steden.  De posters zijn te downloaden via de actiesite: www.samentegenmensenhandel.nl.