Save the children start actie ‘Stop het geweld in Syrië’

Kinderrechtenorganisatie Save the Children maakt zich grote zorgen over de gevolgen van het geweld voor kinderen in Syrië. Uit de laatste berichten blijkt dat honderden kinderen omgekomen, ernstig gewond, zwaar getraumatiseerd of hun familie kwijt zijn door het geweld.

Save the Children is wereldwijd een publieksactie gestart: we roepen mensen in onder meer Noorwegen, Zweden, Amerika, Engeland en Italië op om onze petitie ‘Stop het geweld in Syrië’ te ondertekenen. Ook in Nederland kunnen mensen de online petitie ondertekenen op onze website. Met de petitie roept Save the Children de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties op te zorgen voor onmiddellijke en volledige toegang voor hulporganisaties en een einde te maken aan het geweld.

Save the Children biedt noodhulp aan Syrische families die naar de buurlanden Jordanië en Libanon zijn gevlucht. We zorgen voor veilige plekken voor kinderen om te spelen en bieden psychosociale hulp aan getraumatiseerde kinderen. We staan klaar om hulp te verlenen in Syrië zodra we daar toestemming voor krijgen. Mensen kunnen de actie ondersteunen door de online petitie te ondertekenen en door op social media aandacht te vragen voor de actie door het gebruik van hashtag #stopgeweldsyrie.
Naar de online petitie