Schenking aan The Hunger Project, dankzij u

Maandag 26 januari maakte de Postcode Loterij bekend op het jaarlijkse Goed Geld Gala dat de organisatie The Hunger Project dankzij haar deelnemers een bijdrage van ruim 1,2 miljoen euro kreeg.

The Hunger Project - Postcode Loterij

The Hunger Project Nederland is onderdeel van een wereldwijde non-profitorganisatie die zich inzet voor een duurzaam einde van honger. The Hunger Project investeert in de kracht van mensen om zichzelf te ontwikkelen, zodat ze straks op eigen kracht verder kunnen. The Hunger Project werkt aan een mentaliteitsverandering door mensen te laten durven dromen van een toekomst zonder honger. En helpt ze vervolgens om die droom ook zelf waar te maken.

Zo ook in Malawi, Ethiopië en Oeganda. Deze landen behoren tot de armste landen ter wereld en een hoog percentage van de bevolking in deze landen is ondervoed, waaronder vooral kinderen. The Hunger Project wil de honger in deze landen bestrijden met behulp van de Moringaboom. De Moringaboom, ook wel wonderboom genoemd, is een tropische boom met buitengewoon hoge voedingswaarden. De bladeren bevatten hoge concentraties essentiële vitamines en mineralen. Dankzij de extraprojectbijdrage van de Postcode Loterij kan The Hunger Project aan 90.000 mensen in Malawi, Ethiopië en Oeganda training en voorlichting geven over gezonde voeding en het gebruik van de Moringaboom. Deelnemers, bedankt!

Bekijk hier hoe de medewerkers van The Hunger Project op hun kantoor werden verrast door Winston Gerschtanowitz: