Sport is voor iedereen!

De Olympische Spelen 2016 zitten er op. In Rio hebben de Nederlandse olympische sporters hun uiterste best gedaan om de ene naar de andere gouden medaille binnen te slepen. Maar ook in Nederland wordt er hard gewerkt om -misschien wel de- olympische sporters van de toekomst een veilige en gezonde sportbeleving te bieden. De Krajicek Foundation heeft de ambitie iedere jongere de mogelijkheid te geven om in een sociaal veilige situatie te kunnen bewegen en sporten.

Dankzij uw deelname heeft de Krajicek Foundation sinds 2014 1 miljoen euro mogen ontvangen van de Postcode Loterij. Met deze bijdrage kan de Krajicek Foundation Krajicek Playgrounds blijven realiseren, waar dagelijks 4250 kinderen op sporten en spelen. Deze sportveldjes liggen in wijken waar de sportieve mogelijkheden voor jongeren beperkt zijn. Elke Krajicek Playground heeft een eigen inrichting en afmeting, dat komt doordat buurtbewoners mede bepalen hoe de Krajicek Playground ingericht wordt en welke sporten je er kunt bedrijven.

Prachtige resultaten

Naast dat de kinderen zelf de kans hebben om zich te ontwikkelen, krijgen zij ook intensieve begeleiding van Krajicek Scholarshippers die door De Krajicek Foundation zelf worden opgeleid. Op deze manier kunnen de kinderen op een veilige, gezonde en positieve manier zichzelf ontwikkelen. En het werkt! Recent onderzoek van VUmc wijst uit dat de Krajicek Playgrounds door meer kinderen worden bezocht dan reguliere speelveldjes (19,5% versus 14,2%) en minder leeg staan dan reguliere speelveldjes (11,5% versus 28,8%). Ook is bewezen dat kinderen actiever bewegen op Krajicek Playgrounds. Hopelijk zet deze goede trend zich voort en wie weet ontwikkelt één van deze kinderen zich wel tot een toekomstige olympisch atleet.  

Meer ontdekken over de Krajicek Playgrounds? Bekijk hier de Playgrounds bij u in de buurt!