Stichting AAP redt voor het eerst leeuwen en tijgers

In steeds meer landen wordt het gebruik van wilde dieren in entertainment en circussen aan banden gelegd.  Dat betekent dat veel tijgers en leeuwen letterlijk op straat dreigen te raken. Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij heef Stichting AAP een opvang voor deze tijgers en leeuwen laten bouwen in haar vestiging in Spanje en afgelopen week heeft Stichting AAP voor het eerst een groep leeuwen en tijgers gered.

Leeuw Reza zat, samen met nog een leeuw en twee tijgers, bijna 13 jaar lang eenzaam opgesloten in afzonderlijke trucks langs de kant van de weg. Afgedankt als circusartiest was Reza gedwongen zijn dagen te slijten in een veel te kleine ruimte zonder enige afleiding. Reza en de drie andere dieren zijn inmiddels aangekomen in de spiksplinternieuwe, ruime leeuwen- en tijgeropvang bij Primadomus, de Spaanse vestiging van AAP. Hier kunnen de dieren weer op krachten komen en alsnog in alle rust genieten van hun oude dag.

Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij

Stichting AAP wordt sinds 2001 door de Postcode Loterij gesteund en heeft al € 8,5 miljoen mogen ontvangen. Afgelopen jaar ontving Stichting AAP een extra bijdrage van ruim 1,4 miljoen euro voor de opvang van tijgers en leeuwen.



De redding van leeuw Reza

Lees hier het hele verhaal.