Stichting DOEN steunt Studio Roosegaarde bij realisatie van wereld's grootste 'smog stofzuiger'

Vandaag, op 4 september, wordt in Rotterdam het Smog Free Project gelanceerd door burgemeester Aboutaleb en creatief denker en ondernemer Daan Roosegaarde. Het project bestaat uit de bouw van een Smog Free Tower die zorgt voor smog vrije openbare plekken terwijl er tegelijk van de smog sieraden, zogenaamde Smog Free Ringen, worden gemaakt.

"Roosegaarde: ik geloof dat we meer moeten doen voor de gezonde stad van morgen."

Deze wereld's eerste grootste 'smog stofzuiger' is 7 meter hoog, draait op groene stroom, maakt per uur 30.000 m3 vieze lucht schoon en gebruikt niet meer stroom dan een waterkoker. En de sieraden? Smog bestaat voor 42% uit koolstof, wat onder grote druk verandert in diamant. Vanuit de opgezogen smogdeeltjes worden daarom smog-vrije diamanten ringen gemaakt. Kopers doneren per ring 1.000 m3 schone lucht aan de stad.

Via de Nationale Postcode Loterij ondersteunt Stichting DOEN Studio Roosegaarde, omdat hij samen met zijn team en vele partners een beweging op gang weet te brengen om duurzamer, creatiever en socialer met de wereld om te gaan. Mocht u zich ook aan willen sluiten bij de Smog Free Movement,
dan kan dat via de Kickstarter campagne: https://www.kickstarter.com/projects/1777606920/the-smog-free-tower?ref=nav_search.

 
 

Naast de bouw van de toren financiert Roosegaarde hiermee dat de toren na Rotterdam zal doorreizen naar andere steden in de wereld. Zodat de hele wereld kennis kan
maken met de Smog Free Movement.

(Fotocredits: Studio Roosegaarde)