Stuur een felicitatie naar Kenia!

Amref Flying Doctors werkt samen met de Masai in Kenia en Tanzania aan alternatieve rituelen voor meisjesbesnijdenis. En met succes! Zo zijn al 2.640 Masai-meisjes op een gezonde manier vrouw geworden, met steun van de Nationale Postcode Loterij.

U kunt ons helpen: door een felicitatie naar Kenia te sturen. Zo steunen we de Masai-meisjes én bevorderen we dat meer Masai-dorpen de besnijdenis uitbannen. Onze ambassadeur Giovanca brengt de felicitaties begin juni persoonlijk over. En de inzender van de meest originele felicitatie mag met haar mee!

 

Stuur een felicitatie ›Het verhaal van Leah

Leah Ntatu hoort met haar 16 jaar tot de oudere meiden die bij het alternatieve ritueel aanwezig zijn. Als toeschouwer, want ze heeft het ritueel al eerder doorlopen. Leah: “Ik hoorde bij de eerste groep in ons dorp. ”Leah zit inmiddels op een middelbare school, op enkele tientallen kilometers van haar dorp. Hoe kijkt ze terug op het ritueel dat ze destijds doorliep?

Leah: “Het was toen nog nieuw, en niet zo groot opgezet als nu. Maar het kwam niet uit het niets. Amref Flying Doctors was al langere tijd in gesprek met mensen in het dorp: met de dorpsoudsten, om ze de gevaren te laten inzien. En ook met de meisjes, om ons voor te bereiden op de verandering. Wij wilden het zelf heel graag.”

Als we met Leah over de markt in haar dorp lopen, vragen we hoe er nu tegen haar aangekeken wordt. Leah: “Iedereen behandelt me gewoon met respect, mannen en vrouwen. Ze zijn blij voor me dat ik op school zit om verder te leren. Ik heb er nooit spijt van gehad.”