Tour for Life 2012 groeit spectaculair

Tour for Life 2012 is tijdens de vierde editie spectaculair gegroeid met een deelname van vijfentachtig ploegen, zevenhonderd renners. Elke ploeg haalt minstens €15.000,- sponsorgeld op voor Tour for Life. De opbrengst gaat naar Artsen zonder Grenzen. Tour for Life 2012 is nu al, vijf maanden voor de start, helemaal volgeboekt. Dat gebeurde nog nooit eerder zo vroeg. Op 26 augustus aanstaande vertrekken er 85 ploegen vanuit Italië om in acht dagen de loodzware tocht over veelal klassieke wielerparcoursen (o.a. uit d Giro en de Tour de France) naar Nederland te rijden. Met 700 renners, 170 ploegleiders en 150 vrijwilligers is het bovendien de grootste Tour for Life ooit.

Tour for Life van Artsen zonder Grenzen

De ploegen zijn volop bezig met originele sponsoracties, zoals die van ontwerper/meubelmaker Gerrit Snijders van team TFL Nijmegen. Via Maarten Ducrot, Ambassadeur van Tour for Life en voormalig Nederlands profwielrenner en wielercommentator bij de NOS, verzamelt hij ‘stukken hout met een verhaal’ van profrenners. Ducrot laat renners een latje of balkje signeren. Van het hout timmert Snijders een tafel die aangeboden wordt voor gebruik bij een van de wielerprogramma’s tijdens de Tour de France. TFL Nijmegen verloot de tafel uiteindelijk onder zijn sponsors.

De BikeWriters, een team fietsende journalisten, heeft een cd opgenomen met speciaal gecomponeerde wielersongs. De liedjes zijn ingezongen door onder anderen Guus Meeuwis, Gerard van Maasakkers, Freek de Jonge, Rick de Leeuw, Joost Prinsen, Frans Lammers, Gio Lippens, Guido Belcanto en de Kift. Drie Nederlandse profwielerploegen, Rabobank, VacanSoleil en Project 1t41, sponsoren de cd, samen met platenmaatschappij Excelsior. De cd kan besteld worden op de site van de BikeWriters.

Ook de KNVB doet mee aan Tour for Life, met een ploeg onder leiding van directeur betaald voetbal en bestuursvoorzitter betaald voetbal Bert van Oostveen. Tour for Life slaat zelfs buiten Europa aan. Riders without Borders is een ploeg uit Dubai die via een oud deelnemer uit Zuid Afrika geinteresseerd zijn geraakt in Tour for Life.

Logo's fietshandelaren