UAF prijst vluchtelingstudenten met behalen diploma

Op zaterdag 4 oktober vond bij de Hogeschool van Amsterdam het jaarlijkse afstudeerfeest plaats voor de door UAF begeleidde vluchtelingstudenten die onlangs hun diploma hebben behaald. De 181 afgestudeerde studenten werden door directeur Mardjan Seighali gefeliciteerd, en geprezen voor hun moed en doorzettingsvermogen.

UAF begeleidde vluchtelingstudenten die onlangs hun diploma hebben behaald

Bestuursvoorzitter Job Cohen toonde ook groot respect voor de ambitieuze afgestudeerden. Hij vroeg ook aandacht voor de vele brandhaarden die momenteel woeden in onze wereld, benoemde de gevolgen die dit heeft op de toestroom van vluchtelingen, en dat een ruimhartige opvang van deze groep van groot belang is.

Van deze gelegenheid werd ook gebruik gemaakt om de zorgen van UAF te uiten over de signalen van toenemende discriminatie van vluchtelingen en migranten op de arbeidsmarkt. Mede om deze tendens te doorbreken wil het UAF het bijzondere talent van vluchtelingen zichtbaar maken.

UAF begeleidde vluchtelingstudenten die onlangs hun diploma hebben behaald

Dit afstudeerfeest was tevens de eerste keer dat de ‘Kees Bleichrodt Award’ werd uitgereikt aan een vluchtelingstudent die een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd. Kees Bleichrodt was van 1989 tot 2012 directeur van UAF. Cum laude afgestudeerde rechtenstudente Erna Suman uit Servië kreeg de award uitgereikt. Nadat alle afgestudeerde vluchtelingenstudenten hun moment op het podium hadden gekregen, gingen uiteraard de voeten van de vloer en vonden vele culturen elkaar op een kleurrijke vrolijke dansvloer vol blije gezichten!